OP FIETSVAKANTIE, WAT HEB JE NODIG?

TIPS VOOR JOUW FIETSVAKANTIE (IN EIGEN LAND)
In Nederland gaan er jaarlijks 1,1 miljoen fietsers in eigen land op fietsvakantie en dat worden er steeds meer. Het feit dat deze manier van reizen steeds populairder wordt, is niet verbazingwekkend. Vergeleken met andere transportmiddelen begint de vakantie al vanaf de voordeur. Een fietstocht is misschien geen luxueuze reis, maar wel een onvergetelijke ervaring, vol avontuur en verrassingen onderweg. Om goed voorbereid op pad te gaan en jezelf te wapenen tegen onvoorziene weersomstandigheden, lekke banden en andere uitdagingen die je op de weg kunt tegenkomen, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. In deze blog geven we tips om jouw fietsvakantie onvergetelijk te maken. Wat neem je mee, wat niet en vooral, hoe neem je alles mee?


OP FIETSVAKANTIE, WAT HEB JE NODIG?


#1 KIES DE JUISTE FIETSTASSEN

Zelfs als je van bakker naar bakker fietst en in hotels slaapt, heb je voldoende opbergruimte nodig om tijdens de fietsvakantie al je bagage mee te kunnen nemen. Stap één is om na te gaan met welke fiets je de tocht wilt maken en je keuze in fietstassen daarop af te stemmen. Op een bagagedrager kan je uitstekend en dubbele fietstas kwijt en vak kan je extra enkele fietstassen mee nemen die je op de voorvork van de fiets monteert. Wel belangrijk dat ze dan echt waterproof zijn. Ook erg praktisch is de stuurtas zodat je je belangrijkste items voor tijdens de fietstocht goed onder handbereik hebt. Zwaardere items zoals een tent, slaapzak of matje kan je het beste in de tas vervoeren die aan de bagagedrager vastgemaakt is.  

AGU heeft de grootste zorg besteed om ervoor te zorgen dat de AGU Shelter fietstassencollectie 100% waterdicht is. Alle producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen en zijn onderdeel van ons Greensphere-programma, waarin ze werken vanuit een duurzaam productieproces voor mens en milieu.

De blijvende waarde van KLICKfix montagesystemen heeft zich al ruimschoots bewezen en zorgt voor een snelle en eenvoudige montage op de fiets. Met deze duurzame eigenschappen en toegevoegde functionaliteiten als afneembare schouderbanden, draaggrepen en binnenvakken, vormen deze tassen de perfecte partner voor of je nou fietsforens bent op juist op fietsvakantie gaat.

#2 MAAK SLIMME KLEDINGKEUZES

Bij het typische veranderlijke Nederlandse weer past multifunctionele kleding het beste tijdens een fietsvakantie. Water- en windproof kleding is natuurlijk onontbeerlijk tijdens de fietstocht. Kies vooral een broek en shirt die zowel op als naast de fiets praktische en comfortabel zijn, dat pakt een stuk efficiënter in.  Badkleding voor een verfrissende duik en warme slaapkleding voor een comfortabele nacht zijn ook aan te bevelen. Een absolute must-have is de juiste zonnebril. Deze beschermt niet alleen je ogen tegen de zon, ook tegen de wind, regen en insecten. Mocht je geen speciale fietsbroek mee willen nemen dan is het een optie om onze onderbroek met zeem te dragen om het zitcomfort te verhogen. De algemene regel is om zo min mogelijk mee te nemen en zo veel mogelijk onderweg te wassen.

#3 BESCHERM JE VOETEN

Als het op schoenen aankomt moeten ze vooral praktisch en comfortabel zijn. Wat is erger dan pijnlijke voeten en blaren onderweg? Jouw favoriete sportschoenen kan je prima dragen. Als het begint te regenen trek vooral snel waterdichte overschoenen aan. Dan heb je daar in ieder geval geen last van.

#4 DENK AAN VEILIGHEID

Net als bij iedere manier van transport kan er onderweg op de fiets van alles gebeuren. Meestal leuk, soms minder. Om veilig op pad te gaan zijn een goede helm en fietshandschoenen een must-have. Een kleine EHBO-kit met daarin verband, pleisters, desinfectie, neusspray, pijnstillers en anti-insectenspray is ook handig om mee te nemen. Afhankelijk van het seizoen kan een tekentang ook een goede toevoeging zijn.

#5 DENK AAN OPLADERS VAN ELEKTRONICA

Online navigatie op GPS-devices of je telefoon hebben de papieren kaart bij veel mensen al vervangen. Maar als je de hele dag onderweg bent, is de kans groot dat de accu van je device of telefoon op raakt. Bedenkt dus goed of en hoe je je device kunt laden. Er zijn USB-laders verkrijgbaar die opladen terwijl je fietst, bijvoorbeeld via kleine zonnepanelen, of via de accu van je e-bike. USB powerbanks die je ’s avonds via het stopcontact kunt opladen zijn ook een handig en kostenefficiënt alternatief. 

#6 ZORG VOOR VOLDOENDE EN GEZONDE VOEDING

Tijdens een fietsvakantie verbruik je veel energie. Sportrepen, bananen en brood zorgen voor de nodige koolhydraten en zijn makkelijk mee te nemen. Vergeet niet dat je meer energie nodig hebt dan tijdens een ‘normale’ dag omdat je meer calorieën verbrandt door het fietsen. Noedels, rijst (beide eventueel als volkoren variant), volkoren producten (brood, koek, muesli etc), aardappels, peulvruchten (bonen, erwten), groenten, fruit en fruitsap zijn prima gezonde bronnen van koolhydraten.

#7 BLIJF FRIS EN FRUITIG

Je wilt je na een dag in het zadel natuurlijk graag ook weer even fijn en fris voelen. Een beetje zeep of douchegel, een tandenborstel met tandpasta is dan zeker geen overbodige luxe. Neem zo min mogelijk mee, maar wel zo veel als je nodig hebt. Gebruik kleine verpakkingen die afgemeten zijn op wat je tijdens je reis nodig hebt. 

#8 GEBRUIK EEN PAKLIST

Omdat je veel moet meenemen en vooral niks moet vergeten, is het handig om een paklist te hanteren. Daarop kan je jouw geselecteerde kleding, tassen, eten en hygiëneproducten op een rijte zetten. Wat er daarnaast zeker op moet staan is:

  • Veilig fietsslot
  • Lichten en reflectoren
  • Extra binnenband(en) en pomp
  • Banden reparatie set
  • Gereedschap (multi-tool etc)
  • Bidons en bidon houders 

#9 BIJ TWIJFEL, ALTIJD GAAN!

Ben je nog niet overtuig en twijfel je een beetje? Ga dan toch. Je krijgt er geen spijt van. Waarom?

  • Een fietsvakantie is goedkoop: Bijna geen enkele vorm van reizen is zo goedkoop als reizen met de fiets.
  • De reis is het doel: Doordat de fietsvakantie al direct vanaf de voordeur kan beginnen ben je gelijk in de vakantie modus.
  • De meest milieuvriendelijk vorm van vakantie: Er is geen milieu belastende brandstof voor jouw reis nodig.
  • Het is goed voor lichaam en geest: Beweging in de frisse lucht en de natuur maakt je niet alleen fit, maar kan ook stress verminderen.
  • Gegarandeerd een unieke ervaring: Iedereen kan een pakketreis boeken, maar geen enkele fietsvakantie is hetzelfde. Het is keer op keer een onvergetelijk avontuur.


Terug



Deel het met uw vrienden!


Meer nieuws

Vijf redenen voor een fietsvakantie in eigen land

Ontdek verrassend veelzijdig Nederland Je ziet ze nu volop: fietsers met kleurrijke fietstassen en kaarten of een gps op het stuur. Fietsvakanties zijn populair. In 2021 ondernamen 3 miljoen Nederlanders zo’n 7,2 miljoen fietsvakanties in eigen land. Het is ook dit jaar een goede keuze, zeker met de gekte op de vliegvelden en files richting het zuiden. Twijfel je nog over jouw vakantie-invulling? We geven je vijf redenen voor een fietsvakantie in eigen land.

ABUS ondersteunde lokale fietshelm-initiatieven

TERSCHUUR – 19 april jl. werd voor de tweede keer de Landelijke Dag van de Fietshelm georganiseerd, een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen in samenwerking met het HersenStrijd fonds en de Hersenstichting.

Dit is waarom de E-bike onverminderd populair blijft

Elektrische fietsen blijven onverminderd populair. Uit recent onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een e-bike als vervoermiddel. Dit is niet verwonderlijk, gezien de vele voordelen die een elektrische fiets biedt ten opzichte van een gewone fiets. In dit artikel kijken we naar de redenen achter de groeiende populariteit van e-bikes en wat dit betekent voor de fietsindustrie en het milieu.

LESS SEAMS, MORE AERO, MORE COMFORT


Fietsenmaker gezocht


Verbond van Verzekeraars: tweede slot minimaal ART*

Aan welke kwaliteitseisen moet een tweede slot voldoen? Het Verbond van Verzekeraars en slotenfabrikanten hebben dit door de Stichting ART laten onderzoeken. Uitkomst is dat een tweede slot minimaal ART 1 ster (ART*) moet zijn.

Drie tips om meer te fietsen in 2023

In het nieuwe jaar maken we altijd weer goede voornemens. We beginnen met een schone lei en willen dingen echt anders gaan aanpakken. Meer bewegen staat bij velen hoog op het lijstje. Toch beginnen we hier vaak heel enthousiast mee en zien we dat dit na enkele weken alweer vergeten is. Zonde, want het is nou eenmaal een feit dat we in Nederland (veel) te weinig bewegen. Daarom juist goed om hier het komende jaar actief mee aan de slag te gaan.

Knooppunten

voor leuke tips , en het maken van je eigen route

ORTLIEB viert jubileum met Original-tassen

De waterdichte tassen van ORTLIEB bestaan 40 jaar, tijd voor een feestje. Om de historie van het tassenmerk hoog te houden introduceert ORTLIEB de Bike-Packer Original en Ultimate Original. Beide fietstassen combineren de geschiedenis met een tijdloos design en moderne functionaliteiten.

HOUD JE VOETEN WARM EN DROOG

Fietsen in de regen is heerlijk zolang je geen natte voeten krijgt. Om je voeten droog te houden, bieden overschoenen uitkomst. Ze houden wind en regen tegen zodat je voeten niet alleen droog blijven maar ook op temperatuur blijven. Kies voor het formaat altijd voor een maat groter dan jouw schoenmaat, dan weet je zeker dat de overschoen past.

New Looxs Vigo fiets- en schoudertas

New Looxs introduceert de Vigo fiets- en schoudertas. Deze nieuwe tas, beschikkend over een verstelbare schouderband, een extra regenhoes, reflectie en handige opbergvakjes, is ontworpen voor de fietser die graag kilometers maakt.

KEUZEHULP: MERINO PRODUCTEN

DE MAGIE VAN MERINO WOL Bij AGU hechten we de grootste waarde aan de kwaliteit van de materialen waarmee onze producten worden gemaakt. Zodat jij met veel plezier de fiets op stapt en super comfortabel kilometers maakt. Eén van onze favoriete materialen is Merino wol. Maar wat maakt Merino wol zo goed dat het bijna magische eigenschappen heeft? We leggen het graag uit.

5 x hier moet je op letten bij het afsluiten van een fietsverzekering

Ben je van plan een fietsverzekering af te sluiten? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je dit gaat doen. Zo kun je uit verschillende soorten fietsverzekeringen kiezen en een aantal verschillende aanvullende dekkingen. Het type fiets dat je verzekert kan daarnaast invloed hebben op de premie en je eigen risico. Benieuwd waar je op moet letten? In dit artikel lichten we vijf belangrijkste dingen voor je uit.

5 MUSTHAVES VOOR ALS JE FIETST NAAR JE WERK

Lange files, veel tijdsverspilling en stress op de weg: als je ’s ochtends in de spits naar je werk wil rijden, kan je tegen veel ongemakken aanlopen. En dan te bedenken dat Nederland een echt fietsland is, er zijn dus genoeg mooie fietspaden en voldoende ruimte om met de fiets te gaan. Wist je dat er zelfs een Fiets-naar-je-werkdag bestaat?

Openingstijden

Maandag:  09:00-18:00
Dinsdag:  gesloten
Woensdag:  09:00-18:00
Donderdag:  09:00-20:00
Vrijdag:  09:00-18:00
Zaterdag:  09:00-17:00
Zondag:  
 
Grootste E-Bike specialist van de regio, meer dan 300 E-Bikes op voorraad - 1000+ fietsen totaal op voorraad


Contactgegevens

Facebook